Brusella Tedavisi

Brusella tedavisi ile birlikte son zamanlarda sıklıkla merak edilen bir hastalık haline gelmeye başladı. Bu konuda bilgi sahibi olmak gerekiyor.

Hayvancılık, ülkenin önemli ekonomik kaynaklarından birisi olmakta. Hayvancılık sektörüne giren pek çok kişi hayvanlarla iç içe olduğu için diğer insanlara göre bazı farklı hastalıklara maruz kalabiliyor. Bundan dolayı hayvanların bakımının en iyi şekilde yapılması gerekiyor. Hayvancılık ile uğraşanlara bulaşma ihtimali daha yüksek olan bu hastalık hakkında bilinmesi gerekenler bulunuyor.

Brusella Hakkında Bilgi

Brusella, hayvancılık ile uğraşanların karşılaştığı hayvanlardan bulaşan bir hastalık. Bir hayvanın çiğ eti, sütü, idrarı veya dışkısı ile doğrudan temas sonucu hasta eden mikroplar insan vücuduna girebilir ve bu şekilde hastalık ortaya çıkabilir. Bu hastalıktan korunmak için yapılması gereken şey hijyene özen göstermek, eti iyi pişirmek ve pastörize süt kullanmak. Ayrıca hayvancılıkta koruyucu giysiler giymeye özen gösterilmeli.

Brusella Tedavisi

Brusella Belirtileri

Brusella tedavisi öncesinde bu hastalığın belirtilerinden bahsetmek gerekiyor. Brusella hastalığına yakalanan bir kişinin karşılaşacağı semptomlar arasında yaygın olarak yüksek ateş bulunuyor. Ateş, özellikle öğleden sonra çıkması ile dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra sırt ağrısı, kas ağrısı, karın ağrısı, halsizlik, gece terlemeleri, kilo kaybı, iştahsızlık ve sızlama diğer belirtiler arasında bulunuyor. Bu hastalığın sinsi olduğunu da açıklamak gerekiyor. Brusella, vücutta bulunsa dahi bazı durumlarda hiç belirti göstermeyebilir. Bu hastanın bağışıklığına göre değişiklik gösteriyor. Hastalığın gizlice devam etmesi farklı hastalıkları tetikleyeceği için risk oluşturuyor.

Brusella Tedavisi

Brusella hastalığına yakalanan bir kişinin tedavi olması gerekir. Hastalık, genel olarak hafif semptomlarla kendini gösterdiği için bu hastalığın olduğunu anlamak zor olur. Eğer bir sağlık kuruluşuna başvuru yapılırsa önce tıbbi geçmiş alınır, sonrasında fizik muayenesi uygulanır. Ardından kan testi, idrar testi ve antikor testi gibi pek çok test yapılır. Bu şekilde tanı konur. Tedavi için antibiyotik işlemi uygulanır. Bu işlem biraz uzun sürebilir. Hastalık geçse dahi belirtiler hafif olduğu için veya hissedilmediğinden dolayı vücutta halen mikroplar kalmış olabilir. Bundan dolayı doktorun belirttiği kadar antibiyotik almak gerekir.

Merhaba titizbilgi.com olarak sizlere en temiz ve gerçek bilgileri sunma amacı edinmiş bir bilgi blog olarak hizmet veriyoruz. Lütfen sitemize abone olarak katkıda bulunun.

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir